Lélekutazás – Égni, de nem elégni

Írta: ekkor 2017-07-06

Csak lélegezz. Szépen lassan. Minden rendben lesz. – Mondogatom magamnak mindegy egyes éjjelen, amikor a sötétség hirtelen tör rám és érzem, hogy fel akar emészteni. El akarja rabolni tőlem a hitemet, a reményemet. Mindenemet. Küzdenem kell. Muszáj. Ez egy véget nem érő harc a lelkemért. Érzem, ahogyan kínozni akarnak, érzem ahogyan égek belülről. Égek, de nem égek el. Felemésztene a fájdalom, de nem tud. Mintha kitépnék a szívem, de az annyira erősen kapaszkodik hozzám, hogy nem lehet kitépni onnan. Mert ott a helye.

Isten nagyon sokszor tör össze. De sohasem engedi, hogy bárki is kitéphesse a szívem a helyéről.

Éget… de nem éget el. Nem perzsel meg a láng. Tűzben edz az Úr. Elevenen éget meg a próbák tüzében, hogy olyan erőssé tegyen, amely erő el fogja tudni hordozni a rá bízott feladatot.

Sokszor nem értem, hogy „miért kell ezt” de megtanultam bízni abban, hogy amit Isten kér tőlem, azt okkal kéri. Minden egyes próbatételnek valami nagyobb célja van, egy olyan célja, amelyet én nem látok előre. De Ő igen. És ez elég megnyugvást ad a lelkemnek ahhoz, hogy tudjak bízni, hinni, tudva, hogy nem éghetek el a próbák tüzében.

Tarts ki. Már nincs sok hátra. A neheze tudom most jön, most fog jönni… de egy hangocska a fejemben csak suttogja minden egyes nap egyre erősebben, hogy „Tarts ki! Minden rendben lesz!” – hiszen megígérte az Úr. Akik Őt szeretik, azoknak minden a javukra szolgál.

Nem tudok mást tenni. És te sem tudsz. Csak hittel kell kapaszkodni abba az ígéretbe, amit az Úr személyesen, külön neked adott. Hinni benne. Reménykedni. Minden nap egyre jobban kell hinned, még akkor is, amikor egyre jobban emésztenek fel a lángok… legjobban akkor kell hinned, amikor úgy érzed most fogsz elégni. Mert miközben a perzselő lángok forróságát érzed a bőrödön, akkor fogsz csak rá jönni igazán, hogy mennyire szeret téged Isten. Mert nem hagy elégni, sőt még a bőröd sem perzselődik meg a lángok kereszttüzében. Sziklára helyezi a lábadat, és betakar az Ő oltalmazó kezeivel. Vigyáz rád. Megóv téged a megpróbáltatások közepette. Majd, amikor elvégezte, amit el kellett végeznie, el fog vonulni a dicsősége a szemeid előtt, betölt, megelevenít és megteszi azt a legnagyobb csodát, amire a legjobban vágysz a szívedben. Betölti azt a szükségedet, amit csak Ő tud betölteni.

Szinte érzed, ahogyan részévé válsz a tervének. Részévé válsz az Ő lényének. Eggyé váltok. Úgy, ahogyan azt eleve eltervezte. Mert soha semmi sem fogja megakadályozni Istent az Ő céljának végrehajtásában. És a legnagyobb célja veled az, hogy elhalmozhasson a szeretetével, hogy ezáltal is betöltsd a legnagyobb parancsolatot, amit ránk hagyott: hogy szeressük egymást, úgy, ahogyan Ő szeret bennünket.

A próbák, a fájdalmas napok, az összetört szíved, sohasem Isten szeretetlenségéből fakad, hanem épp a szeretetéből. Mert mikor máskor tudná a legjobban megmutatni a szívét neked, amikor a te szíveddel együtt tört össze az Övé is. Ezért, amikor a próbák napjait éled, emlékezz rá, hogy ez egy lehetőség arra, hogy összefonódj a te Megmentő Isteneddel. És Vele együtt képes vagy mindarra, amire sohasem hitted volna, hogy lehetsz!

„Hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék.” 1Kor. 2,5

 

A.

Baptista Rádió! Neked Szól!


Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt