Lélekutazás – Valami véget ért, hogy egy új kezdődjön el

Írta: ekkor 2017-07-13

„Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem. Most kezd kibontakozni, majd megtudjátok” Ézsaiás 43

Az életünkben bizony néha elérünk egyes fejezetek végéhez. Ha arra gondolunk, hogy valaminek vége szakad, szomorúsággal töltheti el a szívünket. Szomorúak vagyunk, mert vége lett annak az időszaknak, amit szerettünk az életünkben. Siratjuk.

Általában az emberek nem szívesen vetnek véget egy jó dolognak az életükben. Ez természetes emberi hozzáállás. De az Isteni hozzáállás az, hogy azzal a tudattal vetünk véget valaminek, hogy tudjuk Isten ezáltal egy sokkal jobb helyre akar elvinni bennünket. Ehhez viszont hitre, bátorságra és erőre van szükség. Ha körbe nézel a világon, sose azok az emberek lettek sikeresek, akik megragadtak életük egy pontjában, és nem léptek ki a komfortzónájukból. Istennel lehetsz csak sikeres ember az életedben! De ehhez az kell, hogy merj lépni, akkor és oda, ahova hív téged az Úr. Ijesztő. Tudom. De soha nem fogod megélni azt az életet, amire Isten hívott el, ha nem lépsz ki az ismeretlenbe.

Véget kell vetni valaminek ahhoz, hogy tovább léphess abba az újba, amit Isten adni akar neked. Ez azt jelenti, hogy el kell menned a végéig. Nincs visszaút. Nem fordulhatsz meg. Csak menned kell előre.

Nehéz felállni és otthagyni mindent, amiért eddig dolgoztál, mindent feláldozni és tovább lépni. Sok embert a félelem hátráltat abban, hogy elérje élete célját, amire Isten elhívta. De a félelem legyőzetett. Megvan írva: „Mert nem a félelemnek a lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim. 1:7)
Tehát ne félj, ha Isten valamire hív téged! Amikor elér életed egy fejezete a végéhez, állj meg és hittel nézz előre! Ahányszor gondot viselt rólad az Úr ebben a fejezetben, mennyivel inkább gondot fog viselni rólad abban a fejezetben, ahova most éppen hív téged.

Mindig az első lépések a nehezek. Döntést hozni, hogy lépsz valamerre, majd megtenni a szükséges intézkedéseket ehhez a lépéshez. Én hiszem, hogy a legnehezebb döntések juttatnak el minket a legnagyobb áldásokhoz! Kilépni a komfortzónádból, menni az ismeretlenbe, egyben ijesztő is, de másrészről a legjobb dolog, mert abban a tudatban teheted ezt, hogy Isten vezet azon az úton, amin most elindultál. Ő vitt erre az útra rá, és végül Ő fog a célhoz is elvezetni. És amikor odaérsz a célhoz, rájössz, hogy ez minden, amire vágytál. Megáld és szeretetével körülölel. Mert a helyedre kerültél. A helyedre álltál. Oda, ahova eleve teremtett téged.

Tehát ne félj véget vetni életed azon fejezetének, ami elérkezett a végéhez. Mert valóban igaz, minden vég, egy új kezdetet hoz magával. És bizony, azaz új kezdet, az a kezdet, amire mindvégig vártál. És most itt van. Csak rád vár, hogy életed új fejezetének első lapjait elkezd megírni.

A.

Baptista Rádió! Neked Szól!


Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt