Lélekutazás – Indulj!

Írta: ekkor 2017-08-06

Hirtelen megált bennem minden. Nem lélegzem, nem ver a szívem. Egy percre minden lecsendesedett és elnémult bennem. Nem volt más, mint egy szavak nélküli sóhajtás Istennek. Mintha tudnám, érezném a belsőmben, hogy itt az idő. Itt az idő, hogy egy hatalmas változás álljon be az életemben. Mintha most jönne el az az idő, amire már olyan régóta várok. De mi van, ha mégsem? Mi történik akkor, ha nem fog változni semmi?

Az elmúlt hetek olyan furcsák voltak. Minden egyes nap egyre jobban akartam elengedni azt, amiről tudtam, hogy Isten nem akarja. Vívódtam és harcoltam Istennel. El akartam engedni, mert nem tudtam tovább cipelni. Nem azért akartam elengedni végleg, mert nem hiszem, hogy Isten a hallott dolgokat életre tudja kelteni, hanem azért, mert úgy éreztem muszáj tovább lépnem, mert csak egyhelyben topogok és a nyomás, ami rám nehezedett, szép lassan és csendben összenyomott. Érezted már azt, amikor tudod mi az, amit kér tőled az Úr, de képtelennek érezted magad arra, hogy arra az útra rálépj, mert egyszerűen csak élni akarsz, békességre vágysz és egyszerűbbnek tűnik valamit inkább elengedni, mint tovább cipelni?

Engem már másodszorra hív az Úr egy olyan útra, amelyre nem akarok rálépni. Nem akarok rálépni, mert végre összeszedtem magam és jól vagyok. És most tegyek meg valamit, amitől lehet csak még rosszabb lesz? Lépjek oda, ahonnan minden porcikám csak menekülne. Menekülnék, mert félek. Mert az az élet, amit felépítettem magamnak, olyan kellemes, békés. És most? Lépjek oda, ahol nem tudom mi fog rám várni?

Tudod az emberi lét sokszor akaratlanul is lekicsinyíti Isten hatalmát. Azért, mert mi nem látjuk azt, hogy mit tesz az Úr, képesek vagyunk el is hinni magunkban, hogy nem tesz semmit, mert mi nem tudunk róla. Pedig belegondolva, olyan egyértelmű, hogy Isten mindig, minden pillanatban a mi javunkra cselekszik, még akkor is, ha nem látjuk. Hinned kell benne. A hit valóban hegyeket tud elmozdítani.

A hit az, ami segít rálépni arra az útra, amelyre hív az Úr. Mert hinned kell abban, hogy Isten tudja merre vezet téged, még akkor is, ha te nem tudod. Hinned kell abban, hogy azon az úton is az Ő áldásai várnak rád, és történjen bármi is, Ő ott lesz veled, és ez az út is, az Ő ígéreteinek a beteljesüléséhez fog elvezetni.

Minden erőmmel küzdöttem, hogy ne kelljen erre az útra rálépnem, de ráléptem. Elindultam rajta és bár jelenleg ordítanék, sikítanék és tombolnék, mert nem akarok itt lenni, de itt vagyok és tudom, hogy itt kell lennem, de a bennem lévő félelmek olyan hangosan kiabálnak a szívemben…. és tudom, hogy ahol Isten ott van, onnan a félelemnek távoznia kell.

Akármennyire félsz te is, az előtted álló ismeretlen úttól, lépj rá. Mert okkal hív téged oda az Úr. Nem tudom mire hív téged, lehet te is küszködsz vele, de lépj rá. Mert ahova Ő hív, Ő ott gondoskodni fog rólad. És lehet, hogy épp ez, az az út, amire már olyan régóta vártál…

A.

Baptista Rádió! Neked Szól!


Olvasd tovább

Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt