Lélekutazás – Isten időzítése tökéletes

Írta: ekkor 2017-08-11

Isten ezernyi ígéretet tesz nekünk az életünk során. Legyen akár kisebb ígéret, vagy akár a lehető legnagyobb amit csak ígérhet nekünk. Gondoskodik testi és lelki ígéreteinek beteljesüléséről.

De mi történik akkor amikor egy egy ígérete esetleg késik? Vagy úgy tűnik elfeledkezett arról, hogy megígérte azt nekünk? Isten sosem felejtkezik el az Ő ígéreteiről. Mindet betartja.

Sokszor a körülményeink szabják a gátat a hitünkben, hogy teljes odaadással higgyük Isten ígéreteiben.

Bízunk és reménykedünk, mert Isten azt mondta, de az életünk teljesen más utakon zajlik. Kapkodjuk a fejünket, hogy „Uram, mikor?” és csak élünk, sodródunk tovább, és miközben sodródunk előre egyre nehezebb elhinni, amit Ő megígért. Kiépítjük a saját elképzeléseink szerint az életünket, a jövőnket, majd várunk valamire… valamire, hogy cselekedjen meg Isten.

De helyén van ez így? Élni úgy, ahogyan szerintünk helyes, amíg Isten nem váltja be a nekünk tett ígéretét? Nem csak csendben kellene várnunk rá és nyugton maradni?

Annyi ígéretet tett nekem is már Isten, és annyira jó volt végig élni, ahogyan egyesével beteljesedtek. Hajlamosak vagyunk elfelejteni azt a megannyi jó dolgot, amit megtett velünk már Isten, pusztán csak azért, mert életünk jelenlegi viharaitól nem látunk tovább. Pedig a viharok azok a mélységek, amelyeken keresztül Isten kincseket akar mutatni nekünk. Olyan kincseket, amiket csak akkor tudunk meglátni, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szerettük volna.

Amikor Isten ígérete késik, nem jelenti azt, hogy az nem fog beteljesedni. Csupán csak azt mondja nekünk: „Még nem.” Ez pedig lássuk be, akármennyire türelmetlenek vagyunk, a lehető legjobb dolog, hogy még nem adta meg annak az ígéretének a beteljesülését, mert nem álltunk rá készen. Nehéz bízni Isten időzítésében, de mindenképp megéri kitartani!

“..és így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret.” – Zsid 6. 10-20

A.

Baptista Rádió! Neked Szól!

 


Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt