Lélekutazás – A kísértések közepén…

Írta: ekkor 2017-08-24

„Boldog ember az, aki a kísértésekben kitart, mert miután megpróbáltatott, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr ígért.” Jakab 1:12

Életem egy igen nehéz szakaszához érkezett el abban a pillanatban, amikor eldöntöttem a szívemben, hogy elhiszem azt, amit Isten mond nekem. Elhiszem azokat a jó dolgokat, amiket az én életemre tervezett, és elhiszem azt, hogy neki valóban semmi sem lehetetlen.

Akkor, ott hoztam meg a legnehezebb döntést: mindent feladni Istenért. Mindenemet odaadni neki, tudva, hogy lehet, nem kapom vissza. Abban a percben lehullt rólam minden olyan teher, amit nem kellett volna nekem cipelnem. És elkezdtem zuhanni. A kétségbeesés, a fájdalom és a félelem eluralkodott rajtam hirtelen majd azon kapom magam, hogy nem zuhanok tovább, hanem Isten megtartott. És tart meg a mai nap is.

Rávilágított, hogy a fájdalom, amit most átélek, semmi ahhoz az örömhöz képest, ami rám vár. Csak el kell engednem minden rám nehezedő terhet, és benne kell bíznom.

Emlékszem arra a napra, amikor olyan dolgok történtek velem, hogy azt hittem nem fogom tovább bírni, és nem tudok kitartani. Szinte hallom a mai napig a szívemben szóló hangot, hogy: „Csak rám nézz!” Felemeltem a tekintetem az ég felé, nem a körülöttem tomboló viharra tekintettem és békességre leltem Isten karjai között.

De a Sátán sosem alszik – tartja a mondás. Így hát engem sem kímélt meg. Folyamatosan olyan helyzetek álltak elő, ahol egyértelműen kétségbe vonhattam volna Isten ígéreteit, kérdeztem „Uram nem látod mi történik? Minden épp ellenkezőleg van, mint ahogyan mondtad.”

És akkor élesen hasított belém az a kicsike mondat, amit Jézus Péternek mondott: „Kicsinyhitű, miért kételkedtél?”

A Sátán mindennap azon dolgozik, hogy az életünket megkeserítse, hogy elbizonytalanítson bennünket, hogy elhitesse velünk azt, hogy Isten hazudik és nem tartja be, amit mond. De neked is tudnod kell, és nekem is, hogy Isten, amit ígér, azt mindig megteszi. Lehet nem azonnal, nem akkor, amikor azt várod, de Isten időzítése a legjobb. Nehéz, tudom. Nem csak megtartani a hitedet, a reményedet, de küzdened is kell mindennap a Sátánnal, de tudnod kell, Isten már győzött a Sátán felett. Nincs uralma feletted. Mondd ki hangosan, ha kell mindennap! Emlékeztesd magad arra, hogy Isten kezében vagy, és amit Ő ígért neked, azt a Sátán nem tudja elvenni tőled.

Isten veled van. Ő lát téged, hall téged, és érted munkálkodik most ezekben a percekben is.

Csak bízz benne, és ne a körülötted lévő viharra nézz, hanem arra, aki uralkodik az életed vihara felett, mert egyszer minden vihar véget ér.

 

A.

Baptista Rádió! Neked Szól!


Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt