Lélekutazás – Szélcsend

Írta on 2017-09-14

Hetek óta csak sodródom az élettel. Kapkodom a fejem, hogy milyen ajtók nyílnak ki előttem. Döntéseket hozok mindennap, hogy melyik ajtón lépjek be. De tudod, az az egy ajtó nem nyílt ki, amit úgy vártam.

Felteszem a kérdést „miért?”, de választ nem hallok rá. Élek, de olyan céltalanul és bolyongva. Mintha egy útvesztőbe kerültem volna, aminek Isten megmutatta mi lesz a vége, de az oda vezető utat nem mutatta meg. Mintha egy labirintus lenne az életem. Néhol falakba ütközőm, néhol új utakra bukkanok. Élek… de csak létezem.

Tudod legszívesebben csak ülnék otthon és siratnám azt, amim nincs. És nem azért, mert sajnáltatnám magam, hanem gyászolnék. Meggyászolnám azt, amit elvesztettem, mert akármennyire is szeretném sokszor megállítani az időt, csak egy napra, hogy összeszedjem magam és felálljak a földről, nem lehet. Az élet megállíthatatlanul megy tovább. Nem érdeli, hogy neked mi fáj, és mennyire, csak rohan el előtted, téged felkapva elröpít az új lehetőségek birodalmába. És Isten, Ő ott van abban az új napban. Ő tudja, mi fáj. Még akkor is ha nem mondod el neki, akkor is ha te sem tudod megfogalmazni. Ő tudja. És ez az, ami miatt én is – és te is – nem omlasz össze az élet terhei alatt. Mert Ő megtart.

Sokszor egyszerűbbnek éreztem nem imádkozni, mert magam sem tudtam mit érzek. Fájdalmat? Haragot? Bűntudatot? Napok teltek el álmatlan éjszakákkal, míg nem Isten csak odalépett hozzám, és csak annyit mondott: „Én tudom.” Ő tudja. Amikor mi teljes káoszba borulunk és nem látunk semmilyen kiutat, reménytvesztve kérdezzük a miérteket, és adjuk fel az ígéreteinket, akkor Isten csak annyit üzen: „Én tudom.”

Ő tudja. És nem kell neki mondanod semmit, csak köszönd meg, hogy Ő tudja, amikor te nem tudod. Gondoskodik akkor is, amikor nem érzed. Látja a nehézségeidet és ott van.

Ő tudja. Ő mindig tudja.

 

A.

 

 


Még több

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt