Lélekutazás – Már majdnem a célban

Írta: ekkor 2017-10-29

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. 

Jeremiás 29:11

Az elmúlt hetekben ez az egy igevers számtalanszor került a szemeim elé. Eleinte nem is foglalkoztam vele, csak úgy átsiklottam rajta, legyintve egyet, hogy “klisés.” Majd ahogyan telt az idő, ellkezdtek ezek a mondatok belevésődni a szivembe. És miközben egyre többször olvastam ezeket a sorokat, kezdett elszállni belőllem a kétely, a félelem, a hitetlenség, s helyüket a békesség, a bizalom és a hűséggel teli szeretet vette át.

Sokszor nem értem miért enged Isten bizonyos helyzeteket meg az életemben, és bizony sok “miért”-re nem kaptam választ. De ezek azok a helyzetek, amikor Isten mindig ott volt. Pont akkor, pont időben, de sosem késett el a megoldással. És most… mindaz, amit Isten igért nem csak távolinak, de lehetetlennek is tűnik.

Mi emberek sokszor akarjuk a saját életünket mi magunk irányitani, mert mi tudjuk mi a jó nekünk. Isten erről nem így gondolkozik. Sokszor a mi tervünk – legyen akárnennyire jó – a közelébe sem ér annak amit Isten tervez. Legnehezebb elfogadni azt, hogy nem mi irányítunk. Nem akkor történik meg valami, amikor mi szeretnénk. És ez az igevers pont erre tanít: csak Isten tudja mi a pontos terve. Ő tudja csak mi és mikor fog történni, ez nem a mi dolgunk. De a második részben, egy akkora igéret van, amire bátran ráállhatunk: békességet, reményteljes jövőt ad Isten.

Miért kételkednél Isten igéreteiben, csak mert nem a te időbeosztásod szerint történik valami? Nem az a dolgod, hogy Isten időzítése után kutass, hanem csak az, hogy tedd azt amit kiván tőled: légy csendben és várj rá. Ő tudja mikor kell érkeznie.

A.

Címkézve mint

Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt