Lélekutazás – Esti gondolatok

Írta: ekkor 2017-10-30

Mostanában sokszor elgondolkozom azon, hogy miért itt tart az életem, ahol. Hogy annyira más életet élek, mint amit magamnak megálmodtam. Nem azt tanulom, amit kiskoromban megálmodtam, nem azok a barátaim, akikről azt hittem, hogy mindig azok lesznek. Nem ott élek, ahol hittem, hogy élni fogok. Nem az van mellettem, akiről akartam, hogy mindig legyen.

És most? Itt ülök egy kávézóban és nézek ki az ablakon, látom ahogyan a fények világítanak a sötétben, látom, ahogyan emberek sietnek ebbe a zord szeles és hideg időben. Sietnek, és nem állnak meg. Én pedig sietnék az életemben előre, de parkolópályán állok. Hosszú hónapok óta csak állok egyhelyben és már úgy mennék tovább, de nem tudok, mert nem lehet. Nem tudok merre menni, csak itt állok a semmi közepén. A saját pusztám közepén. És hogy miért vagyok itt? Miért nem azt az életet élem, amit magamnak elképzeltem? Mert Isten elhívott abból az életből. Elhívott egy másik életre, amelyet még nem élek meg. De nem csak, hogy nem abban az ígéretben élek, de még látni se látom a közelben a beteljesedését.

Nehéz, amikor Isten nem ad új feladatokat, csak azt mondja, hogy „Légy csendben, és várj!”. Működhető dolog ez egy pár hétig, talán egy két hónapig, de mi történik félév eltelte után? Minden vágyam az, hogy azt az életet éljem, amit Isten készített el nekem. De nagyon nehéz a mostban, a jelenben erre várni és eszerint élni. Élni egy hitbeli látásban, hogy majd minden úgy lesz, ahogyan az Úr mondta, miközben minden olyan sötétnek és hidegnek látszik. Az, ami hónapokkal ezelőtt közeli volt, most olyan távolinak tűnik.

Kezembe kerültek a tavalyi képeim, és olyan szomorú vágyakozással néztem őket, hogy mennyire hiányzik az a rész az életemnek. Egy évvel ezelőtt ilyenkor kezdődött el az életem egyik legfontosabb időszaka. Isten elhívott, csodákat tett velem és a szemeim előtt. Láttam, ahogyan hegyek mozdulnak meg a hitemre, láttam a csodákat, amikor Isten keze mozdul. Szeretetet és reménységet kaptam.

És most? Miért nem látom azt a csodatevő Istent? Miért nem mozdul abba az ígéretbe, amit Ő adott?

Ezernyi kérdésem van amire választ nem látok, csak egy mondatot: bízz bennem! Bízni Istenben nem azt jelenti, hogy nincsennek kérdéseid, hogy nincsennek félelmeid vagy fájdalmaid. Bízni azt jelenti, hogy mind ezek ellenére is, tudom, hogy Isten munkálkodik a javamra akkor is, ha én azt nem látom.

 

„Mert, ha én, az úr szólok, akkor az ige, amelyet kimondok, késedelem nélkül valóra is válik.”
Ezékiel 12,25

 

A.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt