Lélekutazás – Moston múlik a jövőd

Írta: ekkor 2018-02-20

„Higgyétek, hogy mindaz, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek!”

Márk 11.24

Isten útjai és gondolatai – bizony sokszor valóban nem a mi újaink és gondolataink. Amikor elindulunk egy úton, egy döntést hozunk vele. Hogy mi, most ezt választottuk és ezen megyünk. Sokszor ezek a döntések, egyirányúak. Mi döntünk, mert mi ezt az utat szeretnénk járni. Persze felszínesen megkérdezzük Istent, de a választ már nem várjuk meg.

És ezek azok az utak, amelyek végül zsákutcába futnak. Sokszor szeretnénk valamit, hogy működjön, de hogyan működhetne Isten nélkül? Tervek, álmok, amik csak a te álmaid. Nem az Úr álma veled. Nehéz egy zsákutca végén felismerni, beismerni, hogy hibáztunk. Hogy az a következmény, amit most viselned kell, az bizony a te konok döntésed következménye.

Sok konok döntést hoztam már életem során, és mindig zsákutcába vezetett. Azután jött Isten és a saját magam által okozott fájdalmakat Ő begyógyította és új életre keltett.

Most, ismét egy döntés előtt állok. Egy olyan döntés előtt, amelyet már egyszer végig csináltam. Ott, és akkor rosszul döntöttem. A könnyebbik utat választottam, az tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak. Miközben ott volt mellette egy ígéret, amelyet Isten helyezett a szívemre. De nem hallgattam Istenre. Magam kezébe vettem az irányítást és több éves láncokat vettem ezzel magamra.

Így most, amikor Isten visszaállított oda, ahonnan kiestem, oda, ahol minden kezdődött évekkel ezelőtt, újra felteszi azt a kérdést, amit ott és akkor: Hiszel abban, amit megígértem neked? Ott, rosszul döntöttem, feladtam a hitemet. De most a válaszom az Úrnak: egy hatalmas igen. Hogyne tudnék hinni abban az Istenben, aki csodákat tett, lehetetlen dolgokat vitt véghez, akinek a szavára a semmiből minden lett, aki most azt mondja nekem: csak lásd meg, hogy viszem véghez, amit megígértem neked?!

Nem tudom hova fog vezetni az út vége, de tudom, hogy most nem úgy döntök, mint évekkel ezelőtt.

Kevés embernek adatik meg, hogy Isten kétszer megkérdezze tőle ugyanazt a kérdést. Én hálás vagyok Istennek azért, hogy az Ő szeretete nagyobb, mint az én rossz döntésem.

Bármilyen döntés meghozása előtt állsz, ne felejtsd el, hogy minden ezen múlik. Életed hátralevő része ezen döntésen múlik. Ne dönts rosszul!

 

A.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt