Dr. Billy Graham emlékére

Írta: ekkor 2018-02-23

A hidegháború időszakában Billy Graham volt az első amerikai evangélista, aki átjuthatott a „vasfüggönyön”, és szabadon prédikálhatta az evangéliumot.
Az áttörés 1977-ben következett be, amikor először látogatott Magyarországra.

Ezt követte Lengyelország (1978), Kelet-Németország és Csehszlovákia (1982), Szovjetunió (1984), Románia és ismét Magyarország (1985), Kína (1988), majd ismételten Magyarország (1989).

Emlékezetes marad számunkra a rendszerváltás feszült időszakában a budapesti Népstadionban összegyűlt, Isten igéjére figyelő mintegy százezer honfitársunk reakciója, akik a döntésre híváskor tízezerszámra özönlöttek le a lelátókról, hogy Bibliához jussanak és elkötelezzék magukat Jézus Krisztus követésére. Hitünk szerint ezek a látogatások egyértelműen hozzájárultak a kelet-európai kommunista rendszerek összeomlásához. Mindezek után vált híressé sokat idézett mondata: „A kommunizmust nem lehet kívülről megdönteni, ezért megyek a vasfüggöny mögé!”

Másik emlékezetes magyar vonatkozású esemény, amely Billy Graham áldásos szolgálatához köthető, a magyar koronázási ékszerek hazahozatala, amelyek a II. világháború után kerültek az Egyesült Államokba. 2018. január 6-án ünnepeltük Magyarországon a Szent Korona visszajuttatásának 40. évfordulóját. Annak idején sokan sokféleképpen dolgoztak azon, hogy nemzeti kincseinket visszakaphassuk. Mi, baptisták is részt vettünk ebben. Billy Graham 1977-es magyarországi látogatása után három nappal Jimmy Carter amerikai baptista elnök aláírta a korona visszaadásáról szóló elnöki rendeletét.
Mi, magyarok, hálával áldjuk és őrizzük emlékét Isten nagyszerű szolgájának, Billy Grahamnek!

Billy Graham első magyarországi szolgálata Tahiban (baptista tábor) 1977-ben.

Tahi 1977

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem tiszteletbeli doktora 1981-ben

Evangelizáció 1985-ben a Budapest Sportcsarnokban

4. Budapesten a Népstadionban százezer embernek hirdeti az evangéliumot 1989-ben

Címkézve mint

Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt