Stefánia-vagdalt

Írta on 2018-03-07

Hozzávalók:

  • 1 kg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás (egy fél tojásnyit meghagyunk a fasírt tetejére kenegetni)
  • pici fehérbors
  • 4 db főtt-tojás

Elkészítése

A hozzávalókat a főtt-tojásokon kívül összedolgozzuk, majd egy őzgerincformát kicsit kiolajozunk, s a darálthúsos massza felét belerakjuk, szépen elegyengetjük, hogy középen helyet hagyunk a főtt-tojásoknak. Utána belerakosgatjuk a főtt-tojásokat, majd a maradék darálthúsos masszát a tojások tetején eligazgatjuk, hogy ne látszódjon ki a tojás. Ezután olajos kézzel átkenegetjük a tetejét, s utána a maradék nyers tojást még elkenegetjük a tetején, oldalán.

Előmelegített sütőbe rakjuk, s kb. 35-40 percig sütjük gázsütőben 6-os fokozaton. Ezután kivesszük a sütőből, s el is készült a stefánia-vagdaltunk, azaz főtt-tojással töltött fasírtunk!

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat kíván, a férfi a konyhából, Morovi Károly Dávid


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt