Stefánia-vagdalt
Írta: Szerkesztő ekkor 2018-03-07
Hozzávalók:
- 1 kg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 db tojás (egy fél tojásnyit meghagyunk a fasírt tetejére kenegetni)
- pici fehérbors
- 4 db főtt-tojás
Elkészítése
A hozzávalókat a főtt-tojásokon kívül összedolgozzuk, majd egy őzgerincformát kicsit kiolajozunk, s a darálthúsos massza felét belerakjuk, szépen elegyengetjük, hogy középen helyet hagyunk a főtt-tojásoknak. Utána belerakosgatjuk a főtt-tojásokat, majd a maradék darálthúsos masszát a tojások tetején eligazgatjuk, hogy ne látszódjon ki a tojás. Ezután olajos kézzel átkenegetjük a tetejét, s utána a maradék nyers tojást még elkenegetjük a tetején, oldalán.
Előmelegített sütőbe rakjuk, s kb. 35-40 percig sütjük gázsütőben 6-os fokozaton. Ezután kivesszük a sütőből, s el is készült a stefánia-vagdaltunk, azaz főtt-tojással töltött fasírtunk!
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat kíván, a férfi a konyhából, Morovi Károly Dávid