Lilahagymás-majonézes krumplisaláta

Írta on 2018-04-03

Hozzávalók

  • 3 fej lilahagyma
  • 10 ek majonéz
  • 2 dl teföl
  • 5 szem krumpli
  • 5 db tojás
  • 1 tk mustár
  • bors
  • csipet cukor
  • olaj

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval (héjában főtt krumplit is készíthetünk, akkor csak meg kell mosni a krumplikat, és főzés után pucolni és kockázni). A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük, és miután kihűltek, felkockázzuk.
A majonézt és a tejfölt összekeverjük kevés mustárral, sóval, borssal és egy csipet cukorral. Igazából ízlés dolga, hogy ki miből mennyit rak bele, de a mártásnak elég erőteljes ízűnek kell lennie, mert a krumpli sokat lágyít rajta. Ha megfőtt a krumpli, leszürjük, és összekeverjük a hozzávalókat.

Jó étvágyat kíván,
a férfi a konyhából,
Morovi Károly Dávid

Címkézve mint

Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt