Töltött krumpli

Írta on 2018-06-06

Hozzávalók:

  • 12 közepes nagyságú krumpli
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg sonka
  • sült burgonya fűszersó
  • 6 dkg camembert szeletelve (vagy másmilyen sajt)
  • 2 fej lilahagyma karikázva
  • étolaj szükség szerint

Elkészítése:

Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.

Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a fűszersóval elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.

A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.

A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.

A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.

Jó étvágyat kíván, a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

Címkézve mint

Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt