Lélekutazás – Elengedve

Írta: ekkor 2018-06-11

Késő este van. Hallom, ahogyan ciripelnek a tücskök. Látom, ahogyan a szentjános bogarak fénye betölti a sötét éjszakát.
Felnézek az égre.. sóhajtok egyet, és tudom: vége van. Abban a percben, amikor láttam, ahogyan az álmom a darabjaira hullott, tudtam. Nincs tovább.

Tűzben járok. De nem akarok. Éget. Érzem, ahogyan elhalok.

Mindig azt mondtam, hogy Isten soha nem hagyja, hogy olyan dolgok érjenek, amikbe belerokkana az életem. De most mégis olyan úton járok. Egyszerűen: belehaltam. Belerokkantam abba az elhívásba, amit kaptam tőle. Nem tudok tovább menni. És most nem is akarok. Az elmúlt hónapok terhe oly súlyos volt, hogy elvesztettem mindent benne. Olyan erősen és állhatatosan ott voltam és tettem, amit Isten kért tőlem, hogy abban a percben, amikor láttam, ahogyan az elhívásom más tölti be, összetört minden. Szépen lassan hullottak ki a darabkák. Majd nem maradt semmi, csak a romok. De még itt is tudtam: a legnagyobb félelememet hagyta megtörténni Isten. És miért? Mert meg akarja mutatni, hogy Ő még Isten így is mindenek felett.

Viszont most, ahogyan itt állok… csak el akarom engedni. Elengedni mindent, ami az elmúlt években történt. Elengedni, mert az a tűz felemészt, amin keresztül megyek.

És abban a percben, amikor elengedtem, hirtelen egy nagy és mély levegőt vettem. Éreztem, ahogyan a láncaim lehullanak. Éreztem, ahogyan felszabadultam. Tudtam, nem ezt akarja Isten. Végig kell menjek azon a tűzön. De nem tudtam. Mert fájt. Elvette az örömöm, az élet szeretetem, mindenem.

A hogyan továbbot még nem tudom, de most muszály volt tovább lépnem. Mert ha nem teszem, abba belehalok.

A jövőm, és a te jövőd is Isten kezében van. Nekem ez elég. Hozzak bármilyen döntést, Isten tudja a legjobban miért teszem. És hiszem, hogy az út végén – legyen akármennyire kesze kusza – de az ígérete ott fog várni beteljesülve. De addig: elengedem.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt