Máktorta citromkrémmel

Írta on 2018-09-03

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:
160 g mák

100 g finomliszt

3 db tojás

80 g cukor

50 ml napraforgó olaj

2 ek tejföl

50 ml tej

1 csomag sütőpor

Krémhez:

2 tasak vaníliás pudingpor

8 ek cukor

3 citromból nyert citromhéj

4 citromból nyert citromlé

100 ml habtejszín

5 dl tej

150 g vaj

3 ek porcukor

elkészítés

Tésztához:

A mákot, lisztet, sütőport egy tálban összeszitáljuk. Én a máknak csak egy részét daráltam le, kb. 40 g-ot egészben hagytam és úgy adtam a tésztához, de aki nem szereti az egész mákszemeket a tésztában, az darálhatja az egész mennyiséget. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket habbá verjük. A sárgájához adjuk a 80 g cukrot, 50 ml olajat, és robotgéppel fehéredésig verjük, majd beletesszük a tejfölt és a tejet is. Homogénre keverjük. A szárazanyagokat a tojássárgás keverékhez öntjük, és összekeverjük, sűrű masszát kapunk. Ehhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét úgy, hogy a hab a lehető legkevésbé törjön össze. A tésztát ki vajazott, ki lisztezett formába öntjük, és 150 fokon, körülbelül 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor van kész. A kihűlt tésztát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.

Krémhez:

A pudingport elkeverjük a cukorral és három citrom reszelt héjával. A négy citrom kifacsart levét folyamatos keverés közben apránként hozzácsorgatjuk, vigyázva, hogy ne legyen csomós a massza. A tejszínt is ilyen módon hozzáadjuk, majd beleöntjük az 5 dl tejet. Folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük a pudingot. Félretesszük, hűlni hagyjuk.

Amíg a puding hűl, a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.

A kihűlt a pudingot és a vajat bot mixerrel homogenizáljuk, ezzel kész is a krém.

 

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

Címkézve mint

Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt