Egy úton családi nap

Írta: ekkor 2018-09-23

2018. szeptember 22-én rendezték meg az Egy úton című jótékonysági rendezvényt a Pestszentimrei Sportkastélyban.

A rendezvény fő szervezője, Háló Gyula köszöntő beszédében elmondta milyen fontos az egyházak összefogása, és példamutatása a nem hívő embertársaink felé, hiszen mindannyian egy úton egy cél felé megyünk. A rendezvény másik fontos része a jótékonykodás volt. Az esti Caramel koncert bevétele a kerületben élő rászoruló és tehetséges gyerekek támogatását tette lehetővé.

Rengeteg korosztály megfordult ezen a különleges családi napon. A gyerekek kipróbálhattak különböző népi játékokat, kézműveskedhettek, vagy elindulhattak “Jézus megmentésére” – ahol aztán a történet végén kiderült, hogy Jézus mentette meg őket. Az udvaron habán kézműves termékeket csodálhattunk meg, valamint egy különleges sült húslevest is megkóstolhattunk. A terem különböző szegleteiben más és más egyházak standjain tudhattunk meg értékes információkat az adott egyház vagy szervezet tevékenységéről, történetéről. A megszerzett információkat ezután egy kvízjátékon kamatoztathattuk.

Első programpontként az Aranyszamár bábszínház varázsolta el a kisebbeket a gombacsináló tündérek történetén keresztül, melyből megtanulhatták a gyerekek, hogy az erdő kincs és vigyáznunk kell rá. A délutáni programok kezdetén kicsik és nagyok elváltak egymástól, hiszen a nagyteremben Varró Dániel költő tartott zenés előadást verseiből, a konferencia teremben pedig Mészáros László börtönmisszióban megtért testvérünk bizonyságtételét hallhattuk. Ezek után közös felekezetközi Istentiszteleten vehettünk részt, ahol Durkó Heléna vezette a dicsőítést. Elhangzottak köszöntők és imádságok a kerületi egyházak vezetőitől és vallomások a személyes hitéletről ismert személyektől. Az est végéhez közeledve Pál Feri atya tartott lendületes előadást Elégedetten az életben címmel. Megtudhattuk miért olyan fontos megdicsérnünk egymást, hálát adnunk azért amink van és örülni egymásnak. Bár nincs csodaszer az elégedettségre, kicsit odafigyelve, megváltoztatva gondolkodásmódunkat mégis elérhető lehet mindenki számára.

A rendezvény záróakkordja Caramel jótékonysági koncertje volt. A sportcsarnok megtelt egy közös cél érdekében, bebizonyítva, hogy Egy Úton haladva megszűnhetnek a különbözőségeink.

 

Címkézve mint

Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt