Lélekutazás – Te kész vagy?

Írta: ekkor 2018-09-23

Mindannyian éreztük már azt, amikor az élet terhei annyira nehezek és fájdalmasak, hogy úgy érezzük, nem tudjuk tovább hordozni őket. Letenni akarjuk és elfutni egy sötét erdő mélyére, távol a világ zajától, távol a jelenlegi körülményeinktől. Csak egyedül lenni csendben. És néha ezt meg is tesszük. Mert szükségünk van rá. Szükségünk van arra, hogy megálljunk, letegyünk mindent és csak megpihenjünk egy sziklaszirten. Csak némán nézni a napfelkeltét, érezni a hűvös szellőt, ahogyan simogatja az arcod, mintha csak az Úr keze lenne az.
Nekem ilyenek voltak az elmúlt hónapjaim. Olyan nehéz volt tovább vinni az elhívásom, tovább harcolni, tovább menni azon az úton. Eljött az a pont, amikor egy lépést nem tudtam tovább menni. Változásra volt szükségem, hogy a meggyötörtség verméből kimásszak. És ezt tudta Isten. Ezért olyan körülményeket hozott elő, amik által minden addigi rám nehezedő terhet levett a szívemről és egy új élethelyzetbe helyezett. Nem tudtam mire volt szükségem, de Isten tudta. És megadta a lehetőséget arra, hogy egy kicsit megálljak azon az úton amire vezetett. Hagyta, hogy megpihenjek és újra eldöntsem: valóban készen állok arra az útra, amelyre elhívott? Ehhez csend és magány kellett. Forró nyári éjszakák, miközben a csillagokat nézve csak hálát adtam, nem kértem, nem könyörögtem, csak hálát adtam, az életért. A tücskök játékáért, a ragyogó csillagokért.
Ekkor éreztem az igazi szabadságot. Miközben más élethelyzetben szolgáltam mások és Isten felé, Ő eközben elvégezte bennem azt, amiről sejtelmem sem volt, hogy bennem van. Felkészített. És amikor lelkem újra szárnyakra kelt, a szívem erős lett, megkérdezte újra: most készen állsz betölteni a tervemet, amelyet neked készítettem el?
Sokszor mondtam igent erre, de soha nem voltam tisztában azzal, hogy ez mit is jelent. Megtörni az akaratomat, hogy az Úr akarata legyen meg. De most: azt akarom, amit az Úr akar. Meg kellett értenem, hogy a várakozás nem jelenti azt, hogy Isten igérete nem teljesül be. Meg kellett értenem, hogy Isten a körülményeknek az Ura, és lássak a földi szemeimmel bármit, a láthatatlanokra kell a szemeim helyeznem. Mert azok az örökkévaló dolgok.
Így hát, újra itt vagyok. Azon az úton, amin 3 évvel ezelőtt indultam el. És kész vagyok erre az útra. Kész vagyok betölteni az Úr akaratát.

Te kész vagy erre?


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt