Gombás harcsapaprikás
Írta: admin ekkor 2018-09-24
hozzávalók / 8 adag
- 1 kg afrikai harcsa (filé)
- 50 dkg gomba
- 1 nagy db vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes db paprika
- 2 közepes db paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 350 g tejföl
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- chili ízlés szerint (őrölt)
elkészítés
A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.
Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.
Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.
A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.
Jó étvágyat kíván,
a férfi a konyhából,
Morovi Károly Dávid