Gombás harcsapaprikás

Written by on 2018-09-24

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

                           

A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.

Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.

Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.

Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.

A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Most szól

Cím

Előadja

Background

Itt kérhetsz dalt