Lélekutazás – Győztes vagy!

Írta: ekkor 2018-10-09

„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak” Ézsaiás 41:10

Viszhangzott a belsőmben. Már napok óta ott mocorog ez az igevers. Minden egyes győzelmeimet ez az ige előzte meg. Akárhol és akármivel kellett megküzdenem, ez volt az, az ige, amely hitre késztetett. Arra a feltétel nélküli teljes és igaz hitre. És most, amikor újra a csatamező kereszttüzében találtam magam, utolsó mindent eldöntő küzdelmem előtt, ez az ige jött velem szembe. Legyintettem rá egyet, és tovább mentem. Nem foglalkoztam vele. Tudod miért nem? Mert nem hittem el. Mert kételkedni kezdtem az Isten gondviselésében, mert kételkedni kezdtem az Isten jóságában, mert kételkedni kezdtem az Isten szavában. Egy olyan mélyen gyökerező seb ez, amelyből a hitetlenség magja nőtt ki.

Várom az eredményt. Napok óta semmi hír. Nem csörren a telefon, nem jön az e-mail. Gondolataim mélybe zuhannak, majd egy halk és szelíd hang a csend mélyén a belsőmöz szól: hiszed-e, hogy győztes leszel? Hiszed-e, hogy gondot viselek rólad? Hiszed-e, hogy a legjobbat akarom neked adni? Hiszed-e, hogy az én szavam élő és ható? Ledermedtem. Gondolataimban vissza néztem az elmúlt évek nagyobb harcait, és bizony mindből győztesen jöttem ki. Talán elkéne hinnem, hogy most is ez lesz? De hogy higgyem el azt, amit nem is látok egyáltalán? Vagy ez csak egy próba? Egy próba, hogy ezt a kis dolgot el tudom-e hinni, hogy utánna a nagyobbat is el tudjam?

Valójában, nem is ez a kérdés. Hanem az, hogy miért félek hinni? Miért félek újra olyan nagy és hatalmas lánggal, forró tűzzel hinni az Isten beszédének?

Hinni akarok. Tényleg. De annyira nehéz. Imádkozom, imádkozom, kérek és kérek… de nem érzek semmit. Csalódottan legyintek egyet, hogy “hagyjuk, majd máskor”, de szívem nem nyugszik meg.
Félek, hogyha erre most hittel ráállok, de nem leszek győztes a harcban, akkor a másik harcomban is vesztes leszek. Mert vesztesnek érzem magam. És tudom jól, ha a kis harcban győztessé tesz Isten, akkor a még nagyobb harcban is azzá fog tenni.

Az első lépés a nagy harcban egy apró harccal kezdődik: hiszed-e, hogy győztes leszel?

Én elhiszem. És győztes leszek. Mert akik az Úr erejében bíznak, azokat győztessé teszi!


Olvasói vélemény
  1. Kati   kor   2018-10-09 ekkor: 17:42

    Elcsépelten hangzik, tudom, hogy ez az írás biza jókor jött…de attól még így van 🙂 Pont ma gondoltam rá, hogy mikor jön vajon az újabb “állomás” a lélekutazásban. Kicsit olyan, mintha egy regényt olvasnék, amiben nagyon könnyű a főszereplővel azonosulni, és talán így jut el hozzám is, az olvasóhoz is az az üzenet, amit ő eddig nem voltam képes meghallani. Így az a halk és szelíd hang közvetve is szól, másokhoz is. 🙂 Köszönet Neked, a szerzőnek, hogy ezt megosztottad!
    (Remélem mielőbb megcsörren az a telefon 😉 )

    • Szerkesztő   kor   2019-01-30 ekkor: 11:12

      Köszönöm szépen kedves Kati. 🙂 Bár most többett kellett várni az “újabb állomásra”, de hálás vagyok érted és remélem sok áldást hoz számodra – és másoknak is – ez a Lélekutazás. 🙂

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt