Tojáspörkölt

Írta on 2018-10-22

hozzávalók / 2 adag

  • 4 db tojás
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kis db paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
  • 0.5 tk só
  • 1.5 dl tejföl (20 %-os)

 

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a pirosaranyat és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb 1,5 dl vízzel.
  3. Beletesszük a felszelt paradicsomot és zöldpaprikát.
  4. Ezt a pörköltalapot kb 35 percig főzzük, időnként kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha szükséges, a vizet nagyon pici adagokban pótoljuk.
  5. Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.
  6. Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, óvatosan beletesszük a tojáskarikákat és összeforraljuk.

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

 


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Még több

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt