Tojáspörkölt

Written by on 2018-10-22

hozzávalók / 2 adag

  • 4 db tojás
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kis db paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
  • 0.5 tk só
  • 1.5 dl tejföl (20 %-os)

 

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a pirosaranyat és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb 1,5 dl vízzel.
  3. Beletesszük a felszelt paradicsomot és zöldpaprikát.
  4. Ezt a pörköltalapot kb 35 percig főzzük, időnként kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha szükséges, a vizet nagyon pici adagokban pótoljuk.
  5. Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.
  6. Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, óvatosan beletesszük a tojáskarikákat és összeforraljuk.

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Most szól

Cím

Előadja

Background

Itt kérhetsz dalt