Tojáspörkölt
Írta: admin ekkor 2018-10-22
hozzávalók / 2 adag
- 4 db tojás
- 2 közepes db vöröshagyma
- 6 dkg sertészsír
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 db zöldpaprika
- 1 kis db paradicsom
- 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
- 0.5 tk só
- 1.5 dl tejföl (20 %-os)
elkészítés
- A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.
- Hozzáadjuk a pirosaranyat és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb 1,5 dl vízzel.
- Beletesszük a felszelt paradicsomot és zöldpaprikát.
- Ezt a pörköltalapot kb 35 percig főzzük, időnként kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha szükséges, a vizet nagyon pici adagokban pótoljuk.
- Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.
- Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, óvatosan beletesszük a tojáskarikákat és összeforraljuk.
Jó étvágyat kíván,
a férfi a konyhából,
Morovi Károly Dávid