Rizskoch citromhéjjal

Írta: ekkor 2018-11-09

hozzávalók / 4 adag

elkészítés

  1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
  2. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
  3. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt  az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
  4. A vajat és a tojássárgákat habosra kebverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
  5. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  6. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
  7. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*



Olvasd tovább

Következő cikk

(F)ÉLEK!


Előkép
Előző cikk

Töltött Dagadó


Előkép
Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt