Görög rakott tészta

Írta on 2018-11-24

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 40 dkg darált sertéshús (bármilyen hús jó)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 dkg zsemlemorzsa

elkészítés

  1. A spagettit sós vizben kifőzzük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz.
  3. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel öntünk fel, és belecsurgatjuk a tojásokat. Jól összekeverjük.
  4. Egy jénai aljára szórunk 2-3 csipet zsemlemorzsát, aztán a spagetti felét belerakjuk, rátesszük a darált husit, majd megint a spagetti jön.
  5. Ráöntjük a rántást, és segítünk neki, hogy behatoljon a hús és a spagetti közé.
  6. A tetejére reszeljük a sajtot, és mehet is a sütőbe.
  7. Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Még több

Következő poszt

Görög rakott tészta


Előnézet
Előző poszt

Tojáspörkölt


Előnézet

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt