Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

Written by on 2019-01-21

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 3 db főtt tojás
  • 350 g tészta (fodros nagykocka)
  • 20 dkg sonka
  • 2 közepes db újhagyma
  • 30 dkg sajt

Az öntethez

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 200 g tejföl

elkészítés

A tésztához

A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.

Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.

Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.

A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Az öntethez

Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.

Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Most szól

Cím

Előadja

Background

Itt kérhetsz dalt