Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

Írta on 2019-01-21

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 3 db főtt tojás
  • 350 g tészta (fodros nagykocka)
  • 20 dkg sonka
  • 2 közepes db újhagyma
  • 30 dkg sajt

Az öntethez

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 200 g tejföl

elkészítés

A tésztához

A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.

Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.

Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.

A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Az öntethez

Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.

Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.

 


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Még több

Következő poszt

2019-ben is


Előnézet
Előző poszt

Harlem Gospel


Előnézet

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt