Lélekutazás – Nyitva az ajtó előtted

Írta: ekkor 2019-01-30

“Íme nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be.” Jel. 3,8

Amikor egy helyzetbe, kapcsolatba behívjuk az Istent, abban a pontban az megváltozik. Sokszor nem úgy, ahogyan mi várjuk azt. Kételkedve és félelemmel teli szívvel találjuk magunkat szembe. A nehézségek elkerülhetetlenek az életünkben. Minden változik, napról napra. Változnak a körülményeid, változnak az álmaid, a vágyaid, az érzéseid. Van, hogy azzal a hívással, amit Isten felé teszel, minden felfordul az életedben. Biztos bizonytalanná válik. Minden ki akar esni a kezeid irányításából, kapkodsz értük, de nem irányíthatod, akármennyire is szeretnéd.

Pontosan így érzek most én is. Sokszor éreztem már így. Sokszor vesztettem el mindent, amit sosem akartam. De valami más most. És ez Isten. Mert most, életemben először érzem azt, hogy az az ajtó, ami előtt évek óta állok arra várva, hogy kinyiljon, nyitva van előttem. De nem csak nyitva van, hanem ahogyan ígéri az Isten, ezt az ajtót senki sem zárhatja be. Senkisem. És itt a hitem csúcspontja. Próbálkozhatnak másik becsukni ezt az ajtót előttem, de ha az Úr azt mondja, hogy senki sem zárhatja azt be, akkor az bizny úgy is lesz. Ködös és bizonytalan minden körülöttem. Isten tart a szikla szirt szélén. Hitem minden ereje az Istenbe vetett bizalmamban van. Ráállni az ígéretre, hogy Ő reményteljes jövőt szán, hogy Ő a győzelmes jobbjával támogat, hogy neki nincs reménytelen helyzet, és hogy Ő bizony, nem csukja be azt az ajtót előttem, még akkor sem, ha mindenki más be akarja zárni.

Nehéz hinni, nehéz bízni és remélni, mert félünk. Mert félünk a fájdalomtól, félünk a “mi lesz ha”-tól. De hiszem, ahogy engem, úgy téged is az Úr vezetett el idáig. Ő tartott meg mindeddig. Így hát kérd, velem együtt, hogy vigyen tovább. Mert Ő tovább tud vinni. Ő tovább tud vinni egy kilátástalan és bizonytalan helyzetből, Ő teljes bizonyosságot tud adni. Isten harcol érted is. Ezekben a percekben is a javadra dolgozik, és z az ígéret, amelyet adott, az valóságos és be fog teljesülni. Sokszor mások bizonytalanságai miatt veszítjük el a biztonság érzetünket. Mikor te pontosan tudod, és érzed a bizonyosságot, de a másik nem, akkor ne ess kétségbe. Mert az Úr az Isten, akinél nincs reménytelen helyzet vagy ember. Ha valamire az Isten azt mondja, hogy jó, és legyen áldott, az jó lesz és áldott lesz. Csak tarts ki. Légy állhatatos és bízz a fenséges Istenben, aki érted harcol. És Ő győztes lesz. Legyőzi az ellened támadó erőket, és békességben fog vezetni téged. Hát hidd, hogy a nyitot ajtó, amely előtted áll, azt a körülmények, másokbizonytalanságai nem zárhatják be előtted, mert azt az Isten nyitotta ki neked. És Ő pontosan tudja, mivel kell megharcolnia érted és megharcolja, és győzni fog. Hidd el és dicsérd az Urat, mert bár még nem látod, de látni fogod, ahogyan legyőzi a bizonytalanságot és teljes bizonyosággal fog bevinni azon a nyitott ajtón.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt