Lélekutazás – Tarts ki!

Írta: ekkor 2019-02-26

Tarts ki. Várd ki. Légy erős.

Olyan könnyűnek hangzik ezeket kimondani. Bátorítóan hat, de mégis ott van benne valami… valami nehéz. Tudod, én már azt hittem, hogy vége van ezeknek a “feleslegesen futott köröknek” az életemben. Többször átmentem majdnem ugyanazon, ugyanazzal a végkimenettel. És most. Újra, ugyanott vagyok. MIntha egy mókuskerékbe csöppentem volna, és hiába akarok, kiabálok, küzdök, de nem tudok kiszállni belőlle. Napok, hetek telnek el és nem látok semmit. Imádkozom, ó de mennyire! És semmi. Sőt, csak még sötétebb lett minden. Pedig kristálytiszta volt az Úr szava. Vagyis annak tűnt. Bizonytalankodok. Ismét. Ugyanaz a körforgás. Nem tudok semmit se tenni, hogy ne így legyen. Meghalt. Emberileg vége. Kimondani se tudom hangosan.

És amikor épp elsüllyedek, amikor érzem, hogy zuhanok, elkap valami. Valami, ami megtart és újra felemel. Ránézek az Istenre, és újra megtelek reménnyel. Ránézek, – ha csak egy pillanatra is félre teszem az aggodalmam, a fájdalmam, a bizonytalanságom, a félelmem, akkor látom Őt. És miközben Őt látom, minden olyan egyértelműnek tűnik. Mintha emlékeztetne arra, hogy legutoljára mit mondott nekem. Tudod mi volt az? “Tudjátok meg, hogy az Úr csodákat tesz híveivel. Meghallgat az Úr, ha hozzá kiálltok.” (Zsolt. 4.4) – és ezek után mégis miért lennék bizonytalan vagy remény vesztett?

Annyi csodálatos történet van a Bibliában, amikor az Úr igenis megmozdult az Ő gyermekeiért, és ha szükségük volt rá, minden határt átlépett és csodákat tett velük, az Ő dicsősségére.

De a való életben, itt és most, ezeket a csodákat elnyugtázzuk, hogy ja igen, megtette Jézus 2000 évvel ezelőtt. Elhisszük azt, ami le van írva a Bibliában, de azt már nem hisszük el, hogy a mi életünk is lehet csodákkal tele. Mármint nem apró dolgokkal, – ne értsd félre – hanem azokkal az igazi nagy életet megváltoztató csodákkal. Tudod, félünk. Félünk nagy csodákért imádkozni, mert félünk attól, hogy nem fog történni semmi. De mégis hogy imádkozhatnál a csodáért úgy, ha már eleve félelemmel és kétségekkel a szívedben kezded el? Isten szuverén. Tudom. De Isten a csodákat nem fogja megadni neked, ha nem hiszel benne, hogy Ő igenis képes rá, és nem csak képes rá, hanem meg is teszi azt érted. Ahhoz, hogy csodáért imádkozz, a szívedben kell eldöntened, hogy hiszel a csodádban.

Lehet, hogy emberileg lehetetlennek tűnik, amiért imádkozol, vagy lehet, hogy már ténylegesen emberileg nézve vége van. De van egy jó hírem: Istennek semmi sem lehetetlen.
Gyógyulásra van szükséged? Imádkozz.
Falakkal vagy körbe véve? Imádkozz.
Válságban a házasságod? Imádkozz.

Imádkozz a csodáért hittel. És tarts ki. Bízz, mert Ő válaszolni fog. Ha kell meggyógyít, lerombolja azt az óriási hegyet is előtted, és képes érted a halottnak látszó házasságod életre kelteni.
Csak tarts ki. Várd ki. Légy erős. Bízz az Ő időzítésében. Mert Ő jönni fog. Válaszolni fog neked, és ahogyan meg is van írva: “Nem mondtam-e neked, hogyha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?” (Jn. 11.40)


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt