Forró vanília

Írta on 2019-03-11

hozzávalók / 2 adag

A vaníliakrémhez

1 dl habtejszín

3 dl tej

1 db tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

0.5 evőkanál finomliszt

A díszítéshez

8 ek tejszínhab

100 ml karamell öntet

elkészítés

A tejszínt 2 dl tejjel felforraljuk, majd félretesszük.

A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 1 dl tejet.

Hozzáöntjük a tejszínes tejhez, és lassú tűzön folyamatosan keverve összemelegítjük. Ne forraljuk, mert a tojássárgája kicsapódhat.

Pohárba öntjük, majd tejszínhabbal és karamellszósszal díszítjük.

 

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Még több

Következő poszt

Forró vanília


Előnézet

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt