Krémes csupa citrom torta

Írta: ekkor 2019-03-11

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

60 g vaj

70 g finomliszt

1 tk sütőpor

50 g cukor (kristály)

3 ek tejföl

1 db tojás

1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

1 fél citromból nyert citromlé

1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

A krémhez

1.5 dl tej

45 g tejszínhab por

1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

2 citromból nyert citromlé

20 g zselatin

100 g cukor

225 g tejföl (1 nagy dobozos fele)

A tetejére

1 csomag tortazselé

2 ek cukor

2 ek citromlé

2 dl víz

elkészítés

A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük.

Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét.

Majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt.

Kivajazott tortaformába töltjük, és megsütjük. Majd a tortaformából kivéve, hűtjük.

A tejet felverjük a habporral.

Hozzákeverjük a tejfölt, citromhéjat és levet, majd a cukrot is.

A zselatint pár ek vízzel felfőzzük, megvárjuk, hogy egyet forrjon, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük.

Két evőkanál krémet a zselatinba keverünk (vigyázzunk, hogy még folyós legyen), majd belekeverjük az egészet a krémünkbe.

A már hideg tésztát visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krémet.

Elkészítjük a tortazselét, majd ha langyos, rácsurgatjuk finoman a tortára, citrommal díszítjük.

Legalább 2 órára a hűtöbe tesszük.

 

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

 

 

 


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*



Olvasd tovább

Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt