Töltött Dagadó

Írta: ekkor: 2019-03-11

Hozzávalók / 4 adag

1 kg sertésdagadó (felszúrt)

5 db főtt tojás

1 db tojás

0.5 csokor medvehagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 db zsemle (kockázott, pirított)

2.5 dl fehérbor

1 fej fokhagyma

4 ek kacsazsír

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet.

A zsömlét felszeleteljük, csíkokra majd kockákra vágjuk, és üres serpenyőben megpirítjuk.

A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.

A húst kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

A főtt tojást összekeverjük a zsömlekockákkal, hagymával, tojássárgával, és fűszerezzük. Legvégül beleforgatjuk a tojásfehérjét.

Betöltjük a húsba, majd a végénél hústűvel összefogatjuk. (Ha nincs hústűnk, érdemes összevarrni, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.)

A húst egy tepsibe tesszük a zsírral együtt, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. (Nem forgattam, de így is mindenhol szépen megpirult.)

15 perc után levesszük a hőfokot 160 fokra, a tepsibe öntjük a fehérbort, és beledobjuk a fokhagymát gerezdekre bontva, de héjastól.

Alufóliával letakarjuk, és kb. másfél órán át sütjük. Amikor a hús átpuhult, 180 fokon még 10 percet pirítjuk fólia nélkül.

Ha kész, a tepsiből kivéve 10 percig alufólia alatt pihentetjük.

 

Jó étvágyat kíván, a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid és Zolcsák Gergő

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Még több

Következő bejegyzés

Töltött Dagadó


Előnézet
Elöző bejegyzés

Forró vanília


Előnézet
Most szól

Cím

Előadja

Background

Itt kérhetsz dalt