Töltött rizsgombócok
Írta: admin ekkor 2019-03-11
hozzávalók / 6 adag
300 g darált marhahús
1 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
500 g rizs
2 db zellerlevél
1 csokor petrezselyem
5 ek finomliszt
2 db tojás
5 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Sütőzsiradék
2 dl napraforgó olaj
elkészítés
A rizst sós vízben kifőzzük.
Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a finomra vágott zellerszárat és petrezselyemzöldet. Lepirítjuk a marhahúst, és fűszerezzük ízlés szerint. Majd hagyjuk kihűlni.
Kis golyókat formálunk a darált húsos masszából, és köré a főtt rizst gombócokká formáljuk.
Bepanírozzuk a gombócokat: először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük őket, ezután lecsepegtetjük egy papírtörlőn.
Jó étvágyat kíván,
a férfi a konyhából,
Morovi Károly Dávid