Töltött rizsgombócok

Írta on 2019-03-11

hozzávalók / 6 adag

300 g darált marhahús

1 ek olívaolaj

1 közepes db vöröshagyma

500 g rizs

2 db zellerlevél

1 csokor petrezselyem

5 ek finomliszt

2 db tojás

5 ek zsemlemorzsa

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Sütőzsiradék

2 dl napraforgó olaj

elkészítés

A rizst sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a finomra vágott zellerszárat és petrezselyemzöldet. Lepirítjuk a marhahúst, és fűszerezzük ízlés szerint. Majd hagyjuk kihűlni.

Kis golyókat formálunk a darált húsos masszából, és köré a főtt rizst gombócokká formáljuk.

Bepanírozzuk a gombócokat: először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük őket, ezután lecsepegtetjük egy papírtörlőn.

 

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid


Olvasói vélemények

Válaszolj

E-mail címed nem jelenik meg. Kitőltendő mezők *


Még több

Következő poszt

Forró vanília


Előnézet

Baptista Rádió Online

Neked Szól !

Most szól
TITLE
ARTIST

Background

Itt kérhetsz dalt