Lélekutazás – A meg nem hallgatott ima

Írta: ekkor 2019-04-19

Emlékszem, nem is olyan rég volt, amikor a térdeimen állva, könnyekkel áztatva imádkoztam. Kértem valamit. Hittel. Hittem, hogy az Istennek semmi sem lehetetlen. Hittem, hogy meghallgat. Hittem, hogy csodàt tesz. Hittem. De nem történt csoda. Nem történt semmi. Pedig Isten szerint való volt – hitem szerint, amit kértem. Mégsem kaptam meg. Helyette csak óriássá nőtt kérdések, szívszaggató fájdalmak, csalódottság vett körül. Mintha az Isten olyan messze lenne. És akkor bevillant egy kép: amint Jézus a Gecsemáné kertben vért izzadva imádkozik. Tudod, ott akkor Jézus is átélte az ima meg nem hallgatást. Bár tudta, hogy mi vár rá, mégis könyörgött, hogy ne kelljen átmennie ezen. Tudta, de isteni lénye emberi érzésekkel, talán félelemmel telve, az Atyához kiáltott. Könyörgött valamiért, a szabadításért talán, de szive mélyén mindvégig tudta mi az Ő küldetése. És bár igen, az Atya megtehette volna, hogy hatalmas angyal sereggel eljön az Ő fiáért és magával viszi a mennyekbe, de nem tette. Mert Ő látta a teljes képet. Azt a teljes képet, amit talán Jézus is homályosan látott ott és akkor vért izzadva a Gecsemáné kertben. Tudta miért jött el, tudta a teljes képet. De ott, akkor, azokban a percekben az Atyához futott a kérésével: ha lehet vedd el tőlem ezt a poharat! De nem vette el tőle.
A teljes képet tekintve, már látjuk, miért nem vette el ezt a poharat az Atya. Ez végezte el a megváltásunkat. Nem véletlen van ez a jelenet benne a Bibliánkban. Jézus szó szerint átment az ima meg nem hallgatáson. Átélte. Méghozzá mennyire keserves fájdalmak között! De nem adta fel. Nem hisztizett, nem lármázott, hanem csak annyit mondott: legyen meg a Te akaratod! Éppen ezért mondom neked ezt ezen a szent ünnepen: ne add fel! Ne add fel, azért mert az imádságod nem hallgattatott meg. Okkal történt így – bár lehet mèg nem látod, de nem késik el igérete. Ne maradj fekve, állj fel és nézz a keresztre! Nézz az üres keresztre, mert Jézus nem maradt ott rajta!
Átment azon a sötét éjjelen, majd egyenesen a keresztre, de nem adta fel. Érted nem adta fel. Miattad tette. Vért izzadva, korbácsolás közben, miközben a kereszten függött: rád gondolt. Rád, bűnösre. Hogy igen, érte megéri!
Ha Ő ennyit szenvedett érted, akkor miért nem hiszed el, hogy az az ima, amelyet nem hallgatott meg, a javadat szolgálja?

A.

Boldogan osztom meg a hírt veletek, hogy a mai naptól emailben elérhető leszek számotokra! Bármikor írhattok, szivesen meghallgatlak és imádkozom értetek. Keressetek bizalommal itt: lelekutazok@gmail.com


Olvasói vélemény
  1. Ilona   kor   2022-01-05 ekkor: 08:16

    Isten áldjon Ilona vagyok Nagyon sokat imátkoztam és imátkoztak a férjem röl covidos let 42 éves volt mind végig hítük hogy meg gyógyul böjtöltem szüntelenül imátkoztam de az imáink még is nem halgatak meg és it álok öszetörve

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt