Pikáns karaj olaszosan

Írta: ekkor 2019-09-02

hozzávalók / 4 adag

1 kg sertés rövidkaraj (8 szelet csont nélküli rövidkarajra van szükség, a mennyiség csak hozzávetőleges)

4 db paradicsom

20 dkg mozzarella

10 dkg olajbogyó

1 csokor bazsalikom (vagy szárított ízlés szerint)

4 ek olívaolaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)

chilipehely ízlés szerint

elkészítés

A 8 karajszeletet finomat kipotyoljuk, besózzuk, borsozzuk és megszórjuk chilipelyhekkel. Két evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk mindkét oldalukat. A paradicsomokat és a sajtot felszeleteljük.

A többi olajat tűzálló edénybe öntjük, belerakjuk a hússzeleteket, rájuk fektetjük a paradicsomkarikákat, a bazsalikomleveleket, majd befedjük a sajtszeletekkel.

Az olajbogyót elosztjuk a tálban, és előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

 

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Morovi Károly Dávid

 


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*



Olvasd tovább

Következő cikk

BARACKOS SMOOTHIE


Előkép
Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt