Fasírtgolyó sertéshúsból

Írta: ekkor 2019-09-27

hozzávalók / 3 adag

A fasírthoz

500 g sertéscomb (darálva)

1 db tojás

1 db zsemle (szikkadt)

4 gerezd fokhagyma

1 teáskanál fűszerpaprika

1 ek zsemlemorzsa

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (őrölt)

A fasírt forgatásához és sütéséhez

15 dkg zsemlemorzsa

3 dl napraforgó olaj

elkészítés

A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.

A darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, erőteljesen borsozzuk.

A zsemléből kinyomkodjuk a vizet, ezt is hozzákeverjük.

Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk.

Zsemlemorzsába alaposan beleforgatjuk.

Felhevített, bő olajban fedő alatt készre sütjük.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*



Olvasd tovább

Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt