Narancsos-kakukkfüves sertéskaraj

Írta: ekkor 2019-09-27

hozzávalók / 4 adag

2 ek olívaolaj

40 dkg sertés rövidkaraj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 narancsból nyert narancslé (kb. 1 deci)

1 dl fehérbor (száraz)

1 szál kakukkfű

elkészítés

A karajszeleteket sózzuk és borsozzuk.

Az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és oldalanként 5-8 perc alatt kisütjük benne a karajszeleteket. Akkor jó, ha a villát vagy hústűt beleszúrva nem jön belőle rózsaszín folyadék, de még nem száraz.

Kivesszük a húst, és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyelébe öntjük a fehérbort és a narancs kifacsart levét. Beleszórjuk a kakukkfüvet. Kis lángon 10-15 percig forraljuk, míg a lé kicsit besűrűsödik és besötétedik.

A hússzeleteket a végén visszatesszük 1-2 percre, hogy teljesen átmelegedjenek, majd a tetejükön 1-1 szelet naranccsal tálaljuk.


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*



Olvasd tovább

Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt