Fogd a szívószálra!

Írta: ekkor 2019-10-25

Ő tehet mindenről, az interneten is többen megosztották… igen, csakis ő a hibás, az a műanyag szívószál. Szegény teknős is mit szenvedett miatta abban a videóban.  Hihetetlen milyen pazarló és kártékony életmódot folytatunk mi emberek! Én nem is fogok több szívószálat venni. Majd rendelek inkább abból a menő fém változatból, amit mindenkinél látok a közösségi oldalakon. De ez nem elég! A múltkor is miről beszéltek? Mit kell még beszereznem? Ja, igen. Kell egy kulacs, meg vászontáska, kanálgép, hordozható kávésbögre  stb stb.

Na , megvan minden, most már én vagyok a Bolygó kapitánya!  😀 Hupsz, egy valamit elfelejtettem. Igen, így, szépen elrendezzük ezeket a tárgyakat és feltesszük instára néhány hashtaget is írunk hozzá #zerowaste #theresnoplanetb #plasticfree.

Igaz a múltkor elfelejtettem magammal vinni a pakkomat és használtam szívószálat. De hát az csak egy alkalom! Legalább a vászontáskákat használom… csak egy kicsit unalmas a mintájuk, lehet veszek még párat. Úgysincs elég sosem belőle, kellenek a nagy shopppingtúráimhoz.
Hm, tényleg jó vagyok.  Vigyázok a környezetemre. Bár mindenki ilyen figyelmes lenne, és felvállalná a zöld életmódot, úgy ahogy én is.

Na, itt jó lesz. Az ablakhoz közeli ülést sikerült elfoglalnom a buszon. Úgyis szeretek nézelődni! J És jó sokáig utazok majd.  Jé! Na, ki az ott az utcán? Egy ismerős a gyüliből! Vajon, ha integetek neki észrevesz majd? Már egy ideje nem láttam őt vasárnaponként. Természetesen nem az én dolgom, és távol álljon tőlem, hogy ítélkezzem, hiszen nem látok bele az életébe…pontosabban most egy kicsit belelátok. No lám csak! Jól látom, hogy rágyújtott? Hát most hatalmasat csalódtam benne. Talán az lesz a legjobb, ha este imádkozom érte.  Szörnyű mennyien letérnek a helyes útról… L

Köszönöm Istenem, hogy én nem vagyok ilyen.  Nekem a vasárnap szent, mindig megyek gyülekezetbe és mindenkivel kedves vagyok. Minden nap imádkozom, ahogy ma is fogok szegény függőségben élő testvéremért.  Még jó, hogy nekem nincsenek ilyen problémáim. Én soha nem gyújtanék rá, pláne nem a nyílt utcán, ahol bárki megláthat.
Igaz, néha eliszogatok egy üveg borocskát, heti többször is a kedvenc sorozatom társaságában. És talán néha hajnalba nyúlóan nézem. Jaj, de hát ez nem ugyanaz!

 

A fenti írás részben (vagy majdnem egészben, kivéve a bort, mert azt nem nagyon szeretem 😀 ) és kicsit eltúlozva, de saját tapasztalatok alapján született. Nem áll szándékomban senkit megbántani. Egyszerűen csak voltam (vagy még mindig az vagyok) naiv kezdő hívő, aki azt hitte keresztényként szentnek kell lenni, és ennek vannak bizonyos „látszat” követelményei. De aztán magam is átmentem (és még most is megyek) pár dolgon.  Ma már nem hiszem, hogy a lelkünket a cigaretta, a bolygónkat pedig a műanyag szívószál sodorja végveszélybe.  Az igazi probléma bonyolultabb, mélyebben van, valahol túl a látszaton és az ítélkezésen…(például valahol a Máté 7: 1-5-ben 😉 )


Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt