Találkozz Jézus Krisztussal a Baptista Rádióban!

Írta: ekkor 2019-12-07

Találkoztál már Jézussal személyesen?

„Zákeus nem adta fel, mert ő tényleg akart találkozni Jézussal. Igazából ha akar az ember valamit, az attól függ, hogy mennyire következetesen ragaszkodik a döntéseihez meg az akaratához. Elemi iskolában első osztályos voltam, emlékszem, volt egy tanár néni. Bejött, minden reggel felírt a táblára egy mondatot nekünk, amit napi igének szántak… Felírták, felírta, hogy mindent lehet, csak akarni kell. Ezt írta fel a táblára. Több mint 40 évvel ez­előtt. Emlékszek rá azóta is, és nagyon igaz. Zákeus akart találkozni Jézussal. S akkor ennek mindent alárendelt. Mi következett itt? Hát fel kellett másznia a fára, mert onnan már nem tudták eltakarni előle Jézust. És akkor megtette utolsó lépését: ez a famászás volt. Hogy ezért mennyire vált nevetségessé, azt azért el tudjuk képzelni. Meglett ember a fára mászik. Az azért eléggé komikus jelenség volt akkor Jerikóban. De ez volt az utolsó lépés, amit neki meg kellett tennie. Innentől kezdve az Isten kezébe vette a dolgokat. Az Úr Jézus amikor meglátta, néven szólította és közösséget vállalt vele. Azt hiszed, hogy Isten nem ismer téged? Névről. Névről! Azt hiszed, Isten nem tudja, mi a te legnagyobb bajod? Tökéletesen tisztában van vele. Sőt, a megoldást is tudja. Csak ez a találkozás kell vele. Megtérés? Megújulás? Odaszánás? Elköteleződés? Hogy kinek milyen gyümölcse lesz a találkozásának, ez attól függ, hogy hol tart.”
(Balogh Barnabás: Találkoztál már Jézus Krisztussal?; Pécel, 2013. április 15.)

Jézus felszabadít minden testi és lelki terhed alól

„Ez az ember első körben a testében meggyógyult. De valami még nincs rendben. És ott a templomban találkozik Jézussal. És Jézus nem azt kérdezi tőle, hogy hopp, még mindig a hónod alatt az ágy? Hanem megállítja és azt mondja neki: Nézd csak! Ezt jelenti az »Íme«. Ráadásul valószínűleg olyan formát használt az Úr Jézus, ami egy rácsodálkoztató »íme«. Ez a »Nézd csak!«. Döbbenj rá! Nézz utána! Nézd meg alaposan, mi történt veled! Nézd csak, meggyógyultál! Mivel a héber ember úgy gondolta, hogy a betegség az Isten válasza a mi bűneinkre többek között. Ennek az embernek volt egy üzenet, hogy Isten fölszabadított téged. Nemcsak a fizikai, hanem a lelki terhek alól is. De az Úr Jézus mond valamit. Íme, meggyógyultál, akkor többé ne vétkezz, nehogy rosszabbul legyen dolgod. És ez a többé ne vétkezz, ez nem azt jelenti, nehogy véletlenül reggel jó éjszakát kívánj valakinek, és az megsértődjön rajta. Hanem azt jelenti, többet el ne vétsd a célt. Nehogy még egyszer Istenről lekerüljön a szemed, és másfelé nézz.”
(Kulcsár Tibor: Jézus felszabadít a testi és lelki terhek alól; Budapest, Pest­újhely, Bárka gyülekezet; 2015. május 17.)

Járj örömmel Jézus útján!

„Testvér, vigyázz a titkos dolgaiddal! Mert amit most titokban mondasz a feleségednek vagy a gyermekednek vagy a testvérnek vagy a testvérnőnek, azon a napon azt majd a háztetőkről fogják kiabálni. Ez az ördög munkája. Az istenimádók hódolnak. Tisztelik az Istent. És ezek a bölcsek megérkeztek. Megjelent a csillag. Ahogy kijöttek onnan, azonnal megjelent a csillag. S azt mondja az Ige: nagy örvendezéssel örven­dezének. Nagy örömmel örvendeznek. Rakja össze Isten a puzzle-öket. Rakja össze Isten a mozaikkockákat. Csodálatos! Csodálatos!… Drága testvéreim, dicsőítsük Istent, hogy meg lehet találni ma is ezt a Messiást! Dicsőítsük Istent, hogy meg lehet békülni ezzel a Messiással! Dicsőítsük Istent, hogy mindeneknél drágább ez a Jézus nekünk! És bárki bármit mond, munkahelyen, iskolában, katedrán vagy más helyen, nyugodtan elé léphetsz. Amíg Jézus útján jársz, addig ne háborogj! Legyen békesség az életedben! Mert ez a más út az Isten útja.”
(Vékás Zoltán: Járj hódolattal Jézus útján!; Szatmárnémeti, 2007. december 25.)

Minden adás visszahallgatható:

Baptista Rádió. „Neked szól!”

OnAir2 Home

Majnár Zsolt

Címkézve mint

Olvasói vélemény

Válasz írása

E-mail címedet nem tesszük közzé. Kitöltendő mezők a *-al jelöltek*Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt