Férfi a konyhában – November

Töltött zsemle 

(2 db zsemléhez)

A töltött zsemle egy nagyon egyszerű étel, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni akár reggelire vagy vacsorára. Laktató és egyszerű alapanyagokból készül.

Hozzávalók

2 db zsemle

zsemle bél

450 g tejföl

10 dkg trappista sajt

10 dkg felvágott

1 tojás

3 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés

 Veszünk két darab zsemlét és levágjuk a tetejét. Kibelezzük a közepét és tálba tesszük. Ugyanebbe a tálba kerül bele a töltelék többi alapanyaga is. Tejföl, reszelt sajt, kockára vágott felvágott. Teszünk bele 1 db. tojást, majd apróra vágott fokhagymát. Összedolgozzuk a tölteléket szép simára. Utána pedig ízesítjük sóval és borssal. Miután elkészült megtöltjük a zsemléket és rátesszük a zsemle tetejét.  Előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Érdemes néha ránézni a zsemlékre, hogy ne égjenek meg. Miután elkészültek várjunk, hogy kicsit kihűljenek. És fogyasszuk el boldogan!

Jó étvágyat kíván,

a férfi a konyhából,

Makra Zsolt