Őrangyal (ism.)

Műsoron ekkor

Címkézve mint:

 

Mesevilág & Őrangyal

Erika Heidt-al beszélgettem, aki a rádiónknál két műsort is vezet. Az egyik a Mesevilág, ami a gyerekeknek szól és minden hétvégén este 6 órától hallgatható. A másik műsora pedig az Őrangyal, amely a hétköznapi emberek számára hasznos és alapvető dolgokra hívja fel a figyelmet, rendőr szemmel! Minden hétfőn este 8 órától hallgatható az Őrangyal. Olvasd el ezt a rövid kis interjút, amiben te is betekintést nyerhetsz Erika kulisszatitkai mögé!

A Mesevilág és az Őrangyal című műsorokat vezeted, mesélnél kérlek ezekről a műsorokról?

Persze. A Mesevilág kicsit a szívem egyik csücske. Mikor a Bálint kicsi volt nagyon élveztem, hogy olvashattam neki mindenféle meséket, verseket. És valahogy elkezdett kattogni bennem, hogy gyerekkoromban a rádióban volt esti mese és sokszor hallgattuk. Így jött az ötlet, hogy szívesen mesélnék én is a rádión keresztül.

Az Őrangyal pedig a szívem másik csücske. Szakmából fakadóan szembesülök vele, hogy az emberek nem tudják mit csináljanak bizonyos helyzetekben, vagy a hatóságok hogyan működnek. Mivel, ha konkrétan rendőrként csinálnám, engedély kellene hozzá, de így nem rendőrként, hanem csak magamtól, nem szükséges. Persze a teljes szakmai tudásommal, (már 27éve vagyok ebben a szakmában) hívom fel a veszélyekre a figyelmet! Annyira aktuálisan ráérzek a dolgokra, hogy például a Kék bálnás adás az egész hisztéria kirobbanása előtt elkészült és lement adásba.

Mióta csinálod ezeket a műsorokat?

Tavaly októberben indult mind a két műsor.

Az Őrangyallal kapcsolatban, volt már, aki megkeresett azzal, hogy egy krízis helyzetbe került és amiket ott hallott tőled a rádióban az a segítségére volt?

 A gyülekezetben volt, hogy bűncselekmény érintettségén megkerestek, de most volt a drogokkal kapcsolatos sorozatom és ennek kapcsán kért tanácsot egy anyuka.

A munkahelyeden mennyire érzed a megkülönböztetést a hited miatt? Vagy érződik ez egyáltalán? Hogyan viszonyulnak a kollégáid a hitedhez?

A munkahelyemen, nos nem különböztetnek meg, a saját váltásomban van még egy nyíltan hívő kollégám. Néha élcelődnek velünk, de nem bántásból, ugratás szintjén. De például nálunk kevesebb a káromkodás, Isten neve elő sem kerül. De nyíltan beszélünk és néha kérdeznek is. Egy kollégámnak sokszor adtam Istennek kapcsolatos tanácsot az otthoni problémáira és működött. Ma még mindig kereső, de mai igét olvassa! Ez kezdetnek elég.

Lelkileg ezek a műsorok hogyan hatnak rád? Miben erősödtél, miket tapasztaltál meg mióta a műsorokat készíted?

Nos nem vagyok könnyű eset, ezt Isten is tudja. Szerintem próbál ezen keresztül is megszelídíteni. De szeretném, ha eljutnának a mesék a célközönségig. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megtanulják mi a rossz és mi a jó. Az emberek védelme pedig az elhivatottságom, és nem tudok ezen átlépni. Feltöltenek a műsorok és segíteni szeretnék velük óvni, védeni, mert hiszem Isten ezt adta feladatnak.

 

Baptista Rádió! Neked Szól!


Még több

Jelenleg szól

Cím

Előadó

Background

Itt kérhetsz dalt